Hakkımızda

Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı, kamu yararına çalışan, her türlü kültür ve sanat etkinlikleri düzenlemeyi gaye edinen, deniz kültürüne, tarihsel ve sosyal araştırmalara, yayınlara ilgisi ve uzmanlığı olan, içerik üretmeyi kendisine misyon edinmiş bir kurumdur. Vakfın kurucusu ve onursal başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'dur. Vakfın birincil amacı, kültür ve sanat çalışmalarının en nitelikli örneklerini sunmak ve aynı zamanda İstanbul'da bir platform oluşturarak hem İstanbul'a hem de tüm Türkiye'ye özellikle Batı İstanbul'un kültürel ve sanatsal değerlerini tanıtmaktır. 2017 yılı Eylül ayında resmi başvurusunu yapan Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı, 23 Ocak 2018 tarihinde alınan mahkeme kararıyla resmen kurulmuştur.

Vakıf, özellikle İstanbul'un batı yakasının kültür sanat yaşamını zenginleştirmek, tarihsel araştırmalar ışığında ürünler vermek için oluşturulmuştur. Bununla birlikte, hedefini sadece "Batı İstanbul" olarak belirlememiş tüm Türkiye'yi de içine alabilecek bazı kültürel ve sanatsal aktivitelere de yer vermeyi hedeflemiştir. Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat vakfı'nın merkezi Beylikdüzü'dür. Vakıf Başkanı Sn. Tuncay Yılmaz, Başkan Yardımcısı ise Sn. Cengiz Özkarabekir'dir.

Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı'nın üreteceği işler; Festivaller, konserler, tiyatro etkinlikleri, resim ve fotoğraf sergileri, resim çalıştayları, sanat atölyeleri, kütüphaneler, konferans - seminerler, kitaplar, dergiler, kısa ve uzun metraj filmler, belgeseller, tarihi araştırmalar, müzecilik ve kendi arşivini oluşturmaktır… Bu özelliğiyle vakıf, Türkiye'de önemli bir konu olan "Arşiv tutma ve bunu paylaşma" misyonunu da hedeflemiştir.